Reiki

Dr. MIKAO USUI

Dr. MIKAO USUI 1865-ben született a Fa Bivaly évében. A japán asztrológia szerint ennek az esztendőnek a szülöttei rendíthetetlenek, mint a hegy, életükre a stabilitás és az egyértelműség jellemző. Usui élete általában kitűnően példázza is ezt. 1869-ben, négyévesen bekerül egy Tendai buddhista kolostorba. Itt a kínai Tientai mintájára a LOTUS- SUTRÁn alapuló tanításokat kap. E tanokat egy Saicho (767- 822) szerzetes honosítja meg Japánban. A szerzetesek szokatlanul szigorú fegyelemben éltek, és 12 évet kellett eltölteniük a kolostorban, mielőtt azt először elhagyhatták. A kikerülő papok, mint a nemzet támaszai és a lelkek megmentői voltak ismertek.

A kiotói szerzetesek mindig szoros kapcsolatot tartottak fenn a császári családdal. Japán iránti hűséget fogadtak, sokuk komoly politikai pályát futott be. Talán ez lehetett az oka Usui későbbi magas tisztségeinek is, hisz egy időben Japán egészségügyi- és belügyminisztere volt. Szerzetesi ideje alatt rendszeresen gyakorolt összpontosítást és befelé tekintési gyakorlatokat (shikan) a Kurama-hegy erőcentrumain. Közben Chi-kung (Ki-ko) gyakorlatokat tanult, melyekben igen magas szintet ért el. Ezek segítségével már szerzetesként is gyógyított.

USUI hagyatéka a Tanítása

  • Csak ma, a hála érzése tölt el!
  • Csak ma, felhagyok az aggódással!
  • Csak ma, nem leszek dühös!
  • Csak ma, becsülettel végzem dolgomat!
  • Csak ma, szeretek és tisztelek mindent, ami él!

És ne feledd: másokat csak akkor tudsz szeretni, ha önmagadban meglátod a csodát. Ekkor a külvilágból is a Feltétel Nélküli Szeretet fog visszatükröződni rád.

A Reiki

A Reiki egy bárki által elsajátítható, egyszerű és hatékony harmonizáló, egészségmegőrző módszer. Sokak számára a Reiki az első lépés az energetikai technikákkal való ismerkedés felé.

A Reiki egy intelligens, isteni energia használatán alapuló módszer, amit egészségünk megőrzésére és testünk regeneráló folyamatainak megerősítésére használhatunk.

A R.A.I. tanárai a 19. század második felében, Dr. Mikao Usui által, Japánban újra felfedezett módszert oktatják.

A Reiki elsajátítása és használata mindenki számára hasznos lehet, rendszeres használata ugyanis könnyebbé teszi mindennapi életünket. Testileg és lelkileg is nagyobb harmóniát, kiegyensúlyozottságot ad, ellenállóbbá tesz a stresszel és a mindennapok kihívásaival, környezetünk megterheléseivel szemben. A Reiki segítségével önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunk is harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik.

A Reikivel történő kezelés nem minősül sem orvosi tevékenységnek, sem gyógyításnak.
Nem helyettesít semmilyen orvosi diagnózist, kezelést, beavatkozást.